Srovnání různých typů antigenních testů

Vybíráte z několika druhů antigenních testů? Seznamte se s jejich výhodami

Testování na přítomnost koronaviru v organismu se v průběhu pandemie stalo součástí každodenního života. Na tento účel se nejčastěji používají antigenní testy.

Na trhu je hned několik druhů. Zjistěte, jaké jsou jejich výhody, a vyberte si ten, který bude nejvíc vyhovovat vašim potřebám.

Výtěrové testy

Výtěrové rychlotesty z přední části nosu LEPU MEDICAL jsou neinvazivní, šetrné a praktické a slouží k odhalení přítomnosti antigenu koronaviru v klinickém vzorku. Výsledek je známý 15 minut po testování. Tyto testy vynikají vysokou přesností. Podle nové studie dosahuje jejich senzitivita až 95,06 %. Jejich použití je snadné a není k němu potřebný žádný přístroj.

Dalším výtěrovým testem, který najdete v naší nabídce, je antigen rapid test Safecare BIOTECH. Je vhodný zejména pro lidi, u nichž existuje podezření na nákazu koronavirem, a u kterých neuplynulo od nástupu příznaků více než sedm dní. Součástí testu je univerzální výtěrový tampon, který je vhodný nejen na výtěry z nosu, ale i na hluboký nosohltanový výtěr.

Neinvazivní test ze slin

Protože je tento druh testu neinvazivní a rychlý, je vhodný i pro děti. Výsledek je známý do 10 minut. Pomocí těchto diagnostických testů je možné díky použití rychlé imunochromatografické metody zjistit přítomnost antigenů koronaviru v lidských slinách. Jeho použití je jednoduché, a tak jej zvládne opravdu každý. Tyto testy vyrábí například firma JOYSBIO Biotechnology.

Testovací sada z krevního vzorku

Testovací sada z krevního vzorku Singclean® COVID-19 IgG / IgM slouží k detekci protilátek na Covid-19 v lidské krvi, plazmě a séru pomocí koloidního zlata. Je vhodný pro osoby s imunitní reakcí, jako je například teplota nebo kašel. Člověk, který má příznaky nemoci, si tak může snadno ověřit, zda se nakazil koronavirem nebo jde „pouze“ o klasické onemocnění.

Díky testu zjistíte také to, zda Covid-19 už překonali nebo zda se z něj uzdravujete. Pokud jste pořád nemocní, odhalí test ve vaší krvi protilátky IgM i IgG. To, že se uzdravujete, poznáte podle toho, že test v krvi identifikuje pouze protilátku IgG. Testy lze využít v nemocnicích i na místech, jako jsou školy, firmy, nebo vlaková nádraží. Nejsou ale vhodné na plošné testování osob bez příznaků, od jejichž kontaktu s nemocným uplynulo méně než sedm dní.

K výhodám testovací sady z krevního vzorku patří především snadné použití, spolehlivost a rychlost. Výsledky budete znát za 10 až 15 minut. Na našem e-shopu naleznete širokou nabídku antigenních testů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.